2010-07-16 14:09:23• hírek • Kocsis Zoltán

Magyart és románt is igazolt a Milan

A piros-feketék a városi riválistól csábították el Filkort és Daminutat.

A nyári átigazolási idény egyik legfurcsább üzletét kötötte meg a két olasz sztáralakulat, az Inter és a Milan: utóbbi három fiatal labdarúgót vett meg a városi riválistól, összesen 8 millió euró értékben.

Ebben még semmi különös nincs, ám a három labdarúgó összértéke, a mértékadó transfermarkt.de szerint, alig éri el az egy millió eurót. A három futballista pedig nem más mint az olasz Marco Fossati, a román Cristian Daminuta valamint a magyar Filkor Attila.

Előzetes sajtóértesülések szerint az Inter azért mondott le a három fiatalról, hogy így kispórolja a kölcsönből visszatérő Mancini fizetését, aki a tavaszt a ... Milánnál töltötte. Később olyan hírek is felröppentek, hogy Mancini tulajdonképpen végleg a Milanhoz kerül, de az Inter így akart megszabadulni a három a fiataltól, akik eddig kevéssé bizonyították rátermettségüket

A 22 éves Filkor 2006 óta volt az Internazionale labdarúgója, de bajnoki mérkőzésen egyetlen egyszer sem kapott lehetőséget. A milánói sztárklub kisebb csapatoknak adta kölcsön a hatszoros magyar válogatott játékost, aki így a Grosseto, a Sassuolo, valamint a Gallipoli Calcio együtteseiben futballozott.

Cristian Daminuta két esztendővel fiatalabb, mint régi-új csapattársa, ő Temesvárról került az idei Bajnokok Ligája győzteséhez. Ám tétmeccsen ő sem lépett pályára, kölcsönben a Modenánál és a Dinamónál szerzett némi tapasztalatot. Sokat nem, mert ezen csapatoknál is alig játszott.

A jelek szerint a Milan Marco Ezio Fossatival járhat a legjobban, a 17 éves tehetséget az új Pirlónak tartják. Érdekesség, hogy az „eredeti", azaz Andrea Pirlo szintén az Intertől került 2001-ben a rossonerikhez.

A Milan hivatalos oldalán az áll, hogy a három futballista a primavera, azaz az utánpótlás-csapathoz kerül. Ehhez képest kicsit sokat fizetett a játékosokért egy olyan klub, amely anyagi háttere nem a legrózsásabb.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: